Verschillen fytotherapie en homeopathie | Karel Eigenraam klassieke homeopathie

Verschillen fytotherapie en homeopathie

Veel mensen gaan ervan uit dat homeopathie hetzelfde is als werken met plantaardige geneesmiddelen. Dit is een begrijpelijke vergissing, maar klopt dus niet. Werken met plantaardige geneesmiddelen heet “fytotherapie”. Fyto betekent plant en daarom is het dus een heel goede naam voor natuurgeneeskunde met plantaardige middelen. De gewone naam voor fytotherapie is kruidengeneeskunde.

phytotherapy

Homeopathie is ook een vorm van natuurgeneeskunde. En veel homeopathische medicijnen zijn ook van planten gemaakt. Maar dan komt het verschil: homeopathische medicijnen worden tijdens de bereiding van hun materiële “schil” zijn ontdaan. het proces waarmee dat gebeurd heet potentiëren. Het is een bepaalde manier van verdunnen in stappen. Bij elke stap hoort een fase van stevig schudden van de oplossing. Daardoor komt de essentie ervan vrij en kan deze direct tot in het afweersysteem kan doordringen. Prof. Dr. Roeland van Wijk (celbioloog) heeft aangetoond dat cel processen hier direct door beïnvloed worden.

Gepotentiëerde stoffen zijn ook heel sterk verdund en het werkzame bestanddeel is er in als energie pakketje aanwezig. Zoiets als elektronen, of lichtdeeltjes, fotonen. Maar dan met een trillingsspectrum wat uit meerdere frequenties bestaat. Dr. Karin Lenger heeft dat aangetoond. Het gaat dus eigenlijk om zwakke elektromagnetische velden, veel zwakker dan velden die we dagelijks om ons heen hebben. Te zwak ook, om iets in je cellen of organen op gang te brengen, wanneer die cellen en organen niet speciaal erg gevoelig zijn voor de frequentiespectra die er in zitten. Pas wanneer het spectrum van frequenties als een sleutel past bij de verstoring die in de cellen en organen aanwezig is, zal een homeopathisch medicijn iets doen. De gevolgen zijn dan ook meteen groot: de cellen en organen worden van hun blokkade bevrijd en kunnen weer optimaal gaan functioneren. Ze hebben een ‘reset’ ondergaan. Cellen gaan beter functioneren, organen gaan beter functioneren. Na een passend homeopathisch medicijn gaat dus alles in je beter functioneren.

Verder lezen: de boekhandel Merlijn heeft een uitgebreid assortiment over natuurgeneeskunde en homeopathie. Volg deze link naar de website van Merlijn: Boekhandel Merlijn.