Ziekte van Parkinson | Karel Eigenraam klassieke homeopathie

Ziekte van Parkinson

De ziekte van Parkinson is een neurologische aandoening die onder andere je spierbewegingen beïnvloedt. De ziekte tast langzamerhand steeds meer zenuwweefsel aan. Voordat je symptomen van de ziekte krijgt is de aantasting van het zenuwweefsel al ingezet. Vaak al jaren eerder. Specialisten zijn het er over eens dat giftige stoffen uit de industrie en de landbouw het aantal gevallen van Parkinson sterk heeft doen stijgen.

Klassieke homeopathie  kan helpen met het afremmen van de ontwikkeling van de ziekte en het verlichten van de symptomen. Om dit te bereiken wordt het immuunsysteem van de patiënt gestimuleerd op punten waar er zwakke plekken en blokkades zijn ontstaan. Met een sterker immuunsysteem is de patiënt beter in staat de gevolgen van de ziekte af te remmen.

In de klassieke homeopathie zijn vele medicijnen beschikbaar die neurologische klachten kunnen verbeteren. De paddestoel Agaricus muscarius (tegenwoordig vaker Amanita muscaria genoemd) is daar een voorbeeld van.

Bij Parkinson patiënten kijken we in eerste instantie ook naar deze medicijnen. Het wil echter niet zeggen dat iedereen die voor behandeling van deze ziekte bij een homeopaat komt ook daadwerkelijk een medicijn uit deze lijst krijgt. Net als bij elke andere ziekte is de homeopathische medicatie altijd een puur op de individuele patiënt gericht voorschrift.

Spreekt het je aan om klachten als gevolg van de ziekte van Parkinson zonder bijwerkingen te verbeteren? Neem dan contact op.