Concentratieproblemen bij kinderen | Karel Eigenraam klassieke homeopathie

Concentratieproblemen

Er komt zo veel op je af en er worden zulke hoge eisen aan je gesteld! Je bent nog maar kind en je moet nog zo veel ontdekken en leren.
Op school wordt van je verwacht dat je langere tijd met hetzelfde bezig bent. Hoe moeilijk is het dan om niet opeens even iets anders te doen, of weg te dromen. Kinderen zijn natuurlijk niet allemaal hetzelfde, de verschillen zijn vaak juist enorm. Toch moeten ze allemaal samen in diezelfde klas door al die jaren onderwijs. Wat is het dan jammer wanneer het je maar niet lukt om geconcentreerd en zelfstandig te werken. Zeker als dit ook nog problemen oplevert met de leerkracht en/of klasgenootjes!

concentratie 3

Homeopathie is gelukkig niet geschikt om de verschillen tussen kinderen op te heffen en van alle kinderen gedweeë leerlingen te maken. Wat homeopathie wel kan, is het wat makkelijker maken om je te concentreren en afstand te nemen van de situatie waarin je je bevindt. Zodat je kunt kiezen hoe je reageert en je verlangen naar bewegen en rennen en druk doen even kan uitstellen tot je naar buiten kan. School wordt dan een stuk fijner en je leerprestaties gaan omhoog tot het niveau wat echt bij je past.

kinderen