Emotionele dip | Karel Eigenraam klassieke homeopathie

Emotionele dip

Je zit in een dip. Je hebt nergens zin in en je ziet tegen bijna alles op. Je bent je emotionele balans kwijt.

Het kan zijn dat er in geen velden of wegen een aanleiding te vinden is. Wat wel duidelijk is, is dat het beter gaat wanneer je meer in balans komt.

Homeopathie kan in zo’n geval goed helpen. Omdat je hele systeem er mee wordt aangepakt. Alles gaat beter en lekkerder na een goede homeopathische behandeling.

Je gaat bij zo’n behandeling op zoek naar een natuurlijk medicijn wat precies past bij hoe jouw lichaam en geest (de homeopaat bekijkt die als één geheel) op de wereld om je heen reageren. Voor welke invloeden ben je gevoelig en voor welke juist niet?
Alleen een medicijn wat uiterst goed past bij al deze kenmerken samen, zorgt voor een diepgaande reset.

Al die aspecten komen niet altijd even gemakkelijk boven tafel. De homeopaat schrijft daarom steeds een medicijn voor op basis van wat er in de gesprekken naar boven komt. Na een tijdje kijk je dan samen of het medicijn diep of slechts oppervlakkig heeft gewerkt. Als het niet diep heeft gewerkt, ga je samen op zoek naar meer informatie over jouw gevoeligheden en kenmerken, om een dieper werkend medicijn te kunnen vinden.

Soms is er sprake van depressiviteit in plaats van een emotionele dip. Wat is dat eigenlijk depressiviteit?

Je hebt dan het gevoel waardeloos te zijn, overbodig, schuldig en anderen tot last.
Je bent vaak ook vermoeid, futloos, activiteit kost dan grote moeite en je slaapritme is verstoord. Je eetpatroon is veranderd en waarschijnlijk je gewicht ook. Je neemt moeizaam besluiten, bent vergeetachtig en hebt moeite je te concentreren op wat er gedaan moet worden. Je bent angstig, gespannen, tobberig en prikkelbaar. Je voelt eigenlijk nog maar weinig en denkt regelmatig over de dood en zelfdoding na.

Wanneer je hier last van hebt spreekt men van depressiviteit. Maar ook daarbinnen komen nog enorme verschillen voor. Verschillen betreffende intensiviteit, maar ook betreffende de soort gevoelen die problematisch zijn.

Het is mogelijk dat mensen die lijden aan ernstige depressiviteit goed reageren op een behandeling met homeopathie. Een dergelijke behandeling voer ik liefst uit in overleg met de huisarts of behandelend arts.