Homeopathie: luisteren naar het immuunsysteem | Karel Eigenraam klassieke homeopathie

Homeopathie: luisteren naar het immuunsysteem

Je immuunsysteem is als een dirigent die alles in je lichaam regelt en ervoor zorgt dat alles soepel verloopt. Maar soms loopt het niet zoals het hoort en raakt het immuunsysteem uit balans: je wordt ziek. Een homeopaat is gespecialiseerd in het begrijpen van deze signalen en kan helpen om het immuunsysteem weer in evenwicht te brengen.

Zowel externe als interne factoren kunnen het immuunsysteem uit balans brengen. Denk aan plotselinge temperatuurveranderingen, emotionele stress, verdriet en eenzaamheid. Een homeopaat kan helpen om het immuunsysteem weer in balans te brengen door te luisteren naar wat het lichaam te vertellen heeft. Door de signalen van het lichaam steeds beter te begrijpen kan het gekozen medicijn steeds preciezer de kern van het probleem ophelderen.

Tijdens een consult vertelt de patiënt van alles over zichzelf, ook dingen die ogenschijnlijk niets te maken hebben met de klachten. Toch zeggen deze dingen veel over het immuunsysteem, zoals hoe iemand slaapt of wat voor dromen er zijn. De homeopaat kan deze informatie gebruiken om een medicijn te vinden wat precies past bij alle kenmerken en seintjes van het immuunsysteem. Dat medicijn brengt dan het immuunsysteem beter in evenwicht en de klachten kunnen afnemen.

Een behandeling met homeopathie werkt meestal snel en grondig, maar het kan ook gebeuren dat het immuunsysteem in meerdere stappen steeds meer in evenwicht moet worden gebracht. In dat geval gaat de homeopaat gedurende een langere periode aan de slag. Langzaam maar zeker wordt het immuunsysteem daarbij meer en beter in evenwicht gebracht terwijl de klachten afnemen. Zo kan het bijvoorbeeld gebeuren dat vrouwen die moeilijk zwanger worden na een homeopathische behandeling voor een willekeurige klacht opeens in verwachting zijn!