Waarom juist nu homeopathie?

Homeopathie is een natuurlijke en milieuvriendelijke manier van behandelen die vaak gebruik maakt van kleinere doseringen van geneesmiddelen dan reguliere behandelingen. Dit kan helpen om de kosten van zorg te verminderen, omdat er minder medicijnen nodig zijn. Bovendien kan homeopathie vaak helpen om klachten op een natuurlijke manier te behandelen zonder dat er zware medicijnen nodig zijn die vaak bijwerkingen hebben. Ook kan homeopathie vaak helpen om klachten sneller en effectiever te genezen, waardoor patiënten minder vaak naar de dokter hoeven te gaan en minder afhankelijk zijn van reguliere geneesmiddelen. Dit kan op lange termijn ook bijdragen aan het verminderen van de kosten van zorg.

Homeopathie kan een nuttige aanvulling zijn op de reguliere gezondheidszorg. Homeopathische medicijnen zijn natuurlijk en hebben vaak weinig tot geen bijwerkingen. Hierdoor kan het een veilige optie zijn voor mensen die op zoek zijn naar een mildere behandeling voor hun klachten. Bovendien richt homeopathie zich vaak op de oorzaken van klachten in plaats van alleen de symptomen. Dit kan leiden tot een meer blijvende verbetering van de gezondheid. Omdat homeopathie op een zachte manier werkt, kan het een goede keuze zijn voor mensen die zich zorgen maken over de bijwerkingen van reguliere medicijnen of die op zoek zijn naar een meer holistische benadering van hun gezondheid. Dat kan allemaal kostenloos voor aanvullend verzekerden!

Bij een behandeling met klassieke homeopathie nemen je klachten af of verdwijnen ze. Je huishoudelijke dienst (zo noem ik het immuunsysteem), gaat aan het werk om alle afval die in organen is ontstaan op te ruimen. Maar ook om de samenwerking tussen je organen beter te laten verlopen. Dat doet je huishoudelijke dienst zo grondig dat iedere cel in je lichaam weer meetelt en mee gaat werken met het geheel. Onderdelen die minder goed functioneerden gaan met hernieuwde kracht aan de slag en klachten nemen af of verdwijnen helemaal. Bij dit proces kun je spreken van echte genezing omdat je lichaam zich van binnenuit zelf herstelt. Naast dat je klachten verminderen of verdwijnen, gaan ook al je organen en systemen beter werken.

Je lichaam als geheel wordt dus gezonder met een homeopathische behandeling. Mensen vertellen bij het verdwijnen van hun klachten daarom ook vaak dat ze zich fitter, helderder en beter tegen het leven opgewassen voelen na zo’n behandeling. De lichamelijke, geestelijke en emotionele veerkracht neemt er door toe. Daardoor zul je minder snel ziek worden door een infectie. En minder snel in je functioneren worden beperkt omdat de moeilijke aspecten van het leven te veel van je vragen. Je weerstand wordt sterker.

Je wordt ook gezonder oud. Doordat je huishoudelijke dienst beter werkt hoopt er minder afval op in en rond je organen en werken alle cellen in je lichaam beter samen. Een aangeboren zwakke plak zal dus ook op pas veel latere leeftijd problemen opleveren, als het daar al van komt. Je gewrichten blijven langer goed met een goed werkende huishoudelijke dienst. Je hart en bloedvaten blijven langer soepel en goed functioneren, je zenuwstelsel zal minder snel ziekteverschijnselen vertonen als Parkinson of dementie. Je spijsvertering functioneert beter waardoor je meer gezonde stoffen uit je voeding kunt opnemen. Allemaal dankzij een beter werkende huishoudelijke dienst. Gevolgen van ouder worden, een chemische en anderszins vervuilde leefomgeving, stress of emotionele tegenslagen. Bij iemand met een goed functionerende huishoudelijke dienst, oftewel immuunsysteem, zal het minder snel tot klachten leiden. Met een goed functionerend immuunsysteem blijf je langer gezond en krijgen ziekten minder kans.
Had je al last van chronische klachten, of heb je al een zware medische behandeling achter de rug? Je zult je beter gaan voelen wanneer je huishoudelijke dienst weer beter gaat werken. De gevolgen van de chronische aandoening zullen afnemen en je herstelt sneller en beter van je medische behandeling. De noodzaak voor medicijngebruik zal in veel gevallen afnemen. Zorg van dure specialisten in dure ziekenhuizen is minder nodig bij mensen met een goed functionerend immuunsysteem. Je onafhankelijkheid verbetert in het algemeen en je wordt minder afhankelijk van de gezondheidszorg.

Dat is de manier waarop je met klassieke homeopathie kan voorkomen om afhankelijk te worden van dure en zware medische zorg. Fijn in tijden waarin de reguliere medische zorg al het werk niet meer aan kan. Maar ook zonder dat een heel fijne kans op een gezonder leven.