Eerst zachtaardig en zonder gif | Karel Eigenraam klassieke homeopathie

Eerst zachtaardig en zonder gif

In het Nederlandse zorglandschap is de zachtaardige geneeswijze van de homeopathie een logische eerste stap bij de bestrijding van ziekten en klachten. Het is verstandig in geval van ziekte en/of klachten deze eerst met een zachte behandeling aan te pakken. Begin met medicijnen die het lichaam niet kunnen schaden met vergiftiging en bijwerkingen.

Het is de missie van de homeopathie om zelfs ernstige klachten te behandelen zonder het lichaam of gezonde lichaamsprocessen op enige manier te schaden of te verzwakken. In de klassieke homeopathie is absoluut geen ruimte voor giftige medicatie of verzwakken van organen om klachten te bestrijden. Echt herstel van gezondheid maakt het lichaam als geheel sterker en vitaler. Genezen met homeopathie maakt je als geheel en in alle onderdelen gezonder.

Bijwerkingen van gewone medicijnen zijn onvermijdelijk. Stoffen die bedoeld zijn om lichamelijke functies te wijzigen zullen altijd en bij iedereen onbedoeld organen en de werking daarvan verzwakken. In veel gevallen is daarbij zelfs sprake van orgaan-beschadiging. Daarom is het van groot belang het gebruik van dit soort giftige medicatie tot het uiterste te beperken. Hetzelfde geldt voor chirurgische ingrepen: ondanks de enorme vaardigheid en kennis van chirurgen is het vaak beter om de klachten eerst met een zachtaardiger behandeling zoals homeopathie te behandelen. En dat is vaker mogelijk en succesvol dan gedacht.

Maskeren van klachten met vaak langdurige medicatie is het tegenovergestelde van genezen. Omdat het uiteindelijk verzwakkend werkt. Zo’n aanpak is meestal ook niet nodig. Klachten verdwijnen vaak snel en geheel na versterking en opnieuw in balans brengen van het natuurlijk afweersysteem. Dat is wat homeopathie doet: het versterken en steunen van het natuurlijk afweersysteem wat iedereen bij de geboorte heeft meegekregen. Het lichaam zelf is dan in staat de klachten er uit te werken. Ook ernstige klachten.

Zowel geestelijke als lichamelijke klachten verdwijnen of verbeteren met het versterken van het natuurlijk afweersysteem. Zwaarmoedige stemmingen, autisme, of ADHD, ze verbeteren net zo goed met een juiste homeopathische behandeling als allergische klachten, of spijsverteringsklachten. En steeds is de sleutel tot genezing het prikkelen en op gang brengen van het natuurlijk zelfgenezend vermogen.

Verder lezen: de boekhandel Merlijn heeft een uitgebreid assortiment over natuurgeneeskunde en homeopathie. Volg deze link naar de website van Merlijn: Boekhandel Merlijn.