Depressiviteit en antidepressiva | Karel Eigenraam klassieke homeopathie

Depressiviteit en antidepressiva

Wat is eigenlijk depressiviteit?

Je hebt dan het gevoel waardeloos te zijn, overbodig, schuldig en anderen tot last. Je bent vaak ook vermoeid en futloos. Activiteit kost dan grote moeite en je slaapritme is verstoord. Je eetpatroon is veranderd en waarschijnlijk je gewicht ook. Je neemt moeizaam besluiten, bent vergeetachtig en hebt moeite je te concentreren op wat er gedaan moet worden. Je voelt je angstig, gespannen, tobberig en prikkelbaar. Je voelt ook steeds minder en denkt regelmatig over de dood en zelfdoding na.

Wanneer je hier last van hebt spreekt men van depressiviteit. Maar ook daarbinnen komen nog enorme verschillen voor. Verschillen betreffende intensiviteit, maar ook betreffende de soort gevoelens die problematisch zijn.

In de reguliere medische wereld komen dan de antidepressiva ter sprake. Voor sommigen een zegen, maar lang niet voor iedereen.

Studies en onderzoeken naar antidepressiva laten zien dat deze medicijnen maar in heel weinig gevallen werkzaam zijn (Prof. Dr. Trudy Dehue). Er zijn af en toe gebruikers waarbij ze wel goed werken. Deze mensen wordt dan veel leed bespaard.

Antidepressiva werken door het beïnvloeden van neurologische processen. Deze worden versterkt of juist verzwakt. Daarom veranderen er vaak meer zaken in het leven van de gebruiker. Zaken die ook door neurologische processen worden gestuurd. Je kunt dan denken aan: impulsieve agressie, ook naar jezelf gekeerd (suïcide), slaapproblemen en problemen van seksuele aard. Soms treden er bij gebruik van antidepressiva ingrijpende persoonsveranderingen op. Het kan voorkomen dat deze medicijnen zeer nare tot rampzalige bijwerkingen hebben. Per jaar spelen er soms tien moordzaken bij justitie waarbij antidepressiva een rol lijken te spelen.

Huisartsen schrijven samen per jaar aan een half miljoen mensen antidepressiva voor. Meestal zijn het psychiatrisch specialisten die antidepressiva voorschrijven.

Hoe een homeopaat hier naar kijkt:

Een homeopaat ziet in de praktijk dat zijn natuurlijke en sterk verdunde medicijnen, zeer krachtig kunnen werken. Veel sterker dan wat je van zoiets simpels zou verwachten. Ook neurologische en psychische aandoeningen reageren vaak erg goed op een homeopathisch voorschrift wat de kern raakt.
Daarnaast weten we dat een homeopathisch medicijn geen bijwerkingen heeft. Het gaat goed, omdat het medicijn de kern heeft geraakt, of er gebeurt weinig.
Alles op een rijtje zettend is het dus verstandig ook klachten van echte depressiviteit in eerste instantie door een professionele homeopaat te laten behandelen. Zeker wanneer je bedenkt dat reguliere antidepressiva vaak niet werken en nare bijwerkingen hebben.
Bij onvoldoende resultaat van een homeopathische behandeling, moet wel steeds snel een reguliere arts worden ingeschakeld. Mede om deze reden behandel ik mensen met klachten van ernstige depressieve aard liefst in overleg met huisarts of behandelend arts.

Bel bij zelfmoordgedachten met 0800 0113 of kijk op de website van “Zelfmoordpreventie“.