Klachten na corona; covid 19 en Doornroosje | Karel Eigenraam klassieke homeopathie

Klachten na corona; covid 19 en Doornroosje

“Eén op de acht Covid 19 patiënten houdt langdurig klachten” staat er op 5 augustus 2022 in de krant. Long (lang) covid of het post covid syndroom is een slepend drama geworden.

Andere citaten uit het krantenartikel:
Vooral reuk- of smaakverlies, ademhalingsproblemen, pijn op de borst, vermoeidheid en spierpijn werden duidelijk meer gemeld door deze groep. Ook zware armen en benen en warme en koude rillingen werden na drie tot vijf maanden vaker gemeld dan ervoor.
De bevindingen zullen mensen met langdurige klachten na Covid-19 sterken in hun strijd om erkenning van hun klachten. Die worden soms afgedaan als psychisch, of veroorzaakt door stress. „Alle klachten kunnen verschillende oorzaken hebben, ook stress. Maar wij laten zien dat mensen die niet geïnfecteerd zijn, maar wel dezelfde stress van de pandemie beleefden, beduidend minder klachten hebben”, zegt Rosmalen.

Rosmalen bedoelt denk ik: het gaat hier om echte klachten, je verzint ze niet als je ze hebt. In de gangbare geneeskunde is dit belangrijk. Wanneer je klachten hebt die niet verklaard kunnen worden, komen ze van tussen je oren en worden ze ook niet au serieus genomen. Dit principe zorgt regelmatig voor veel narigheid bij mensen met niet erkende klachten.

De medici, artsen en onderzoekers, hebben eigenlijk nog niets tegen het post covid syndroom. Mensen met langdurige klachten na covid wordt conditieherstel met fysiotherapie aangeboden. Geen kwaad woord over deze aanpak, maar het is wel een mager aanbod als je dit soort klachten hebt.

Als klassiek homeopaat schrijf ik medicijnen voor op basis van hoe een klacht zich bij een persoon uit. Sterk geïndividualiseerd dus. Want ik probeer niet de “ziekte” te raken met het medicijn, maar juist het afweersysteem wat aan het werk is de verstoring van binnen uit te bestrijden. Het geïndividualiseerde medicijn prikkelt het afweersysteem dan exact op de juiste plek. Héél zachtjes. Het afweersysteem reageert dan als Doornroosje op de kus van haar prins. Het afweersysteem wordt wakker, bloeit op en werkt de ziekte de deur uit. En dat laatste is geen sprookje!

Heb je klachten en heb je interesse in een heel zachtaardige behandeling met niet-giftige medicatie? Bel dan gerust om door te spreken of een homeopathische behandeling iets voor jou is.