Hoe kan homeopathie helpen bij long covid klachten? | Karel Eigenraam klassieke homeopathie

Hoe kan homeopathie helpen bij long covid klachten?

Er vindt intensief onderzoek plaats naar klachten die mensen overhouden na een infectie met het covid 19 virus. Het is alleen niet zo dat uit dit onderzoek op korte termijn een succesvolle behandeling van de klachten voort komt. Wel is vastgesteld dat 1 op de 8 mensen die de corona infectie hebben doorgemaakt ook langdurig klachten houden.

Met homeopathie zijn long covid klachten wel nu al met succes te behandelen. Lees hier meer over de achtergrond van dit verschijnsel.

In de reguliere geneeskunde grijpt de arts met haar/zijn behandeling in bij het mechanisme wat de klachten doet verschijnen. Dit wordt de “biologische factor” genoemd. Daarbij is het nodig dat de arts volkomen begrijpt welk mechanisme achter de klacht zit en daar een passende behandeling bij vindt. En dat proces moet dan voor iedere klacht van de gehele verzameling long covid problemen (nu al een lijst van 200 klachten) worden uitgevoerd. Er zijn drie groepen klachten die veel voorkomen: ademhalingsklachten, hersenmist/klachten van het zenuwstelsel en vermoeidheidsverschijnselen. Over de oorsprong van de long covid klachten zijn nu drie theorieën: 1. er is sprake van beschadigde weefsels, 2. er is sprake van micro-stolsels en 3. het immuunsysteem reageert feller dan nodig en goed is.

Homeopathie biedt een unieke benadering voor de behandeling van longcovid, waarbij de focus ligt op het versterken van het immuunsysteem. De homeopaat ontwikkelt samen met jou een behandelplan op maat. Door het immuunsysteem te stimuleren en in balans te brengen, kan het lichaam zich efficiënt aanpassen aan de klachten van longcovid en deze opruimen. Onze aanpak is veilig, zonder bijwerkingen en kan op een individuele basis worden aangepast aan uw unieke situatie.

Je kunt je immuunsysteem zien als de huishoudelijke dienst van je lijf. Het zorgt ervoor dat ieder onderdeel van je lichaam, ieder orgaan en zelfs iedere cel, goed kan functioneren. Het ruimt afval op, controleert de transportsystemen en de uitwisseling van gegevens tussen de verschillende weefsels en organen. Vanwege stress, gifstoffen die je binnen krijgt, of vanwege erfelijke aanleg heeft de huishoudelijke dienst van je lijf ook zwakke plekken. Onderdelen van de huishoudelijke dienst doen hun werk dan minder goed. Als gevolg van de zwakke plekken in je huishoudelijke dienst (eigenlijk je immuunsysteem dus) werken cellen, weefsels of organen in je lichaam dan minder goed. Dit heeft bijvoorbeeld tot gevolg dat je lichaam minder weerbaar is tegen sommige infecties, maar ook dat het opruimen na het verdwijnen van de infectie niet goed wordt uitgevoerd. Dat is hoe een homeopaat long covid beschouwt: het lukt de huishoudelijke dienst van je lichaam niet alle gevolgen van de covid infectie op te ruimen.

Om iemand met long covid klachten te behandelen gaat een homeopaat op zoek naar de zwakke en sterke plekken van het immuunsysteem, van de huishoudelijke dienst van je lijf. Dat gebeurt in een uitgebreid gesprek over je klachten en over de manier waarop je op gebeurtenissen in je leven reageert. Uit alle gegevens zoekt de homeopaat dan een patroon wat een omschrijving is van de sterke en zwakke kanten van je immuunsysteem. Bij dat patroon wordt dan een passend medicijn gezocht, een medicijn wat jouw immuunsysteem op geïndividualiseerde wijze activeert en stimuleert. Je immuunsysteem gaat dan beter werken, ruimt de rommel op die de infectie heeft achtergelaten en helpt je lichaam te genezen. Dit is een grondige aanpak waarbij sterk verdunde medicijnen worden gebruikt die sterk geïndividualiseerd worden toegepast. Medicijnen die daarom geen bijwerkingen hebben en je nooit kunnen vergiftigen. Het is aan de andere kant niet zo dat onoordeelkundig gebruik van homeopathische medicijnen geen schade kan aanrichten. Langdurig gebruik van sterk verdunde homeopathische medicatie zonder raadplegen van een deskundig homeopaat is daarom onverstandig.