Je immuunsysteem of afweersysteem | Karel Eigenraam klassieke homeopathie

Je immuunsysteem of afweersysteem

Je beschermt je lichaam tegen weersinvloeden met huisvesting en kleding. Je beschermt je geld door het op de bank te zetten. Jezelf beschermen is gewoon verstandig. Klassieke homeopathie kan de bescherming van je lichaam tegen ziekten versterken.

De natuurlijke bescherming  tegen ziekten heet het immuunsysteem of afweersysteem. Het zorgt voor bescherming tegen ziekten door virussen, bacteriën en andere micro-organismen. Het immuunsysteem spoort de ziekteverwekkers op en vernietigt ze. Je kunt dus wel zeggen dat dit een belangrijk systeem is.

In de gewone geneeskunde schakelt men het immuunsysteem in met vaccinaties. Die werken vaak goed, maar veroorzaken bij verschillende mensen flinke bijwerkingen. Zo zijn de risico’s op bijwerkingen van het kinkhoestvaccin (beschreven in bijsluiter kinkhoestvaccin 1999) echt serieus te noemen, terwijl het vaccin maximaal 48% bescherming biedt tegen de besmetting. Een kinkhoestbesmetting verloopt vandaag de dag in de westerse wereld stukken milder dan vroeger. Kinkhoest bij zuigelingen reageert goed op extra vitamine C en vitamine D inname door de lacterende moeder. En er zijn meerdere homeopathische medicijnen beschikbaar die de klachten van kinkhoest helpen verbeteren. Daarmee is de zin van een kinkhoestvaccin dus afgenomen.

Van het Covid 19 vaccin is ook bekend dat het bijwerkingen heeft. Geen van de Covid 19 vaccins biedt volledige bescherming. Bescherming van corona vaccins zal ook afnemen naarmate het virus verder muteert. Het is dus niet verstandig alleen op de vaccins tegen Covid 19 te vertrouwen.

In de klassieke homeopathie werken we ook met versterken van het immuunsysteem. Daarbij zijn nooit gevaarlijke stoffen in het spel en treden er geen bijwerkingen op. Met de homeopathische werkwijze activeer je niet slechts een onderdeel van het immuunsysteem om waakzaam te zijn tegen één ziekteverwekker, zoals dat in de gewone geneeskunde gebeurt. Met een homeopathische behandeling breng je de zwakke plekken van het immuunsysteem in kaart en stimuleer je het gehele immuunsysteem. Je immuunsysteem gaat dan beter werken. Ziekteverwekkers worden beter en grondiger aangepakt en uit je lichaam geweerd.

Wie zo’n complete boost van haar of zijn immuunsysteem een goed idee vindt kan contact opnemen voor meer informatie of een afspraak.

Wil je weten over wat je nog meer tegen Covid 19 kunt doen naast vaccineren? Klik: Brochure gezonde leefstijl tegen Corona. Er wordt dan een pdf-document van de overheid naar je computer of telefoon gestuurd.