Koninklijke Vereniging Homeopathie Nederland schrijft: | Karel Eigenraam klassieke homeopathie

Koninklijke Vereniging Homeopathie Nederland schrijft:

 

Link naar het artikel: De helft van de mensen die medicijnen gebruiken willen afbouwen

 

Opmerkingen bij het artikel:

Veel mensen die farmaceutische medicijnen gebruiken, verlangen ernaar om hiermee te stoppen. Dit is begrijpelijk, gezien dergelijke medicijnen naast hun beoogde effecten ook giftige bijwerkingen hebben op het lichaam. Dit staat in schril contrast met homeopathische geneesmiddelen, die door hun extreme verdunning geen toxische (giftige) werking vertonen. Zij werken in plaats daarvan met een specifiek elektromagnetisch spectrum dat het immuunsysteem prikkelt en aanzet tot herstel.

De meest voorkomende medicijnen waar mensen mee willen stoppen zijn bloeddrukverlagers, cholesterolverlagers, antidepressiva en maagzuurremmers; stuk voor stuk medicijnen die, terecht of onterecht, vaak langdurig worden gebruikt. In contrast hiermee staat de homeopathische aanpak, waarbij slechts tijdelijk middelen worden ingezet om het lichaam aan te sporen zelf het onderliggende probleem te herstellen. Zodra het lichaam dit proces heeft ingezet, is verdere medicatie vaak niet meer nodig, hoewel soms een herhaling nodig kan zijn als het immuunsysteem een extra stimulans behoeft. Met een homeopathisch medicijn gaat het lichaam zichzelf echt genezen. Dat is anders dan het onderdrukken van klachten met farmaceutische medicijnen die artsen meestal voorschrijven.

Ben je op zoek naar een natuurlijker alternatief? Homeopathie kan een waardevolle optie zijn die het zelfherstellende vermogen van het lichaam ondersteunt. Na een homeopathische behandeling is het vaak mogelijk om de dosering van reguliere medicijnen te verminderen of zelfs geheel af te bouwen, altijd in overleg met een arts.

Homeopathische middelen zijn zacht, veilig en kennen, mits correct toegepast, geen bijwerkingen.